Güliz Kına Astroloji

Astroloji, Burçlar, Aylık Burç Yorumları, Astroloji Danışmanlığı, gökyüzü, gezegenler, yıldızlar, astrology, astrolojidanışmanlığı, yıllıkyorumlar

Pazar

5

Ocak 2020

2

YORUMLAR

Yengeç burcunda Ay tutulması!

Yazar , Kategori Astroloji

2020de gokyuzunde 6 tutulma yasanacak 1578140539 6158

Dış olaylara karşı en büyük kalen sensin ve içindeki güç! Kendini ve geçmişini şifalandır ki yepyeni bir başlangıç yapabilesin! #yengeç burcunda #Aytutulması

2018 yılı Temmuz ayından itibaren #Yengeç – Oğlak aksında tutulmalar yaşamaya başladık, Temmuz ayında yaşadığımız tutulmalardan sonra en yakını 26 Aralıkta Oğlak burcunda gerçekleşti ve bu bir Güneş tutulması yani yeni ay idi. Şimdi ise #Yengeç burcunda bir ay tutulması yaşayacağız 10 Ocak cuma akşamında, bakalım etkileri nasıl olacak?

Öncelikle Yengeç burcunu anlamaya çalışalım ki bu tutulmanın da doğasını anlayalım. Yengeç burcu öncü bir burçtur Yaz mevsimini başlatır, öncü burç demek kontrolü eline alan ve başlangıç yapabilen demektir. Yani hayatımızda önemli başlangıçları yapabileceğimiz bir döneme giriyoruz. Yengeç aile olmakla, duygusal güvence ihtiyacı ile ve çocuklarla direkt olarak alakalıdır. O yüzden de duygusal güvencede olma ihtiyacımız yüzünden kendimizi engellediğimiz ve durdurduğumuz alanlara iyi bakmak lazım bu dönemde. Yani korkularımızdan sıyrdıldığımız, kontrolü elimize alıp başlangıç enerjisine girdiğimiz zaman yapamayacağımız hiçbirşey yok. Yine çocuklarla alakalıdır ve doğum ile, bu tutulmayı düşünürken hep içime doğum hissi geldi, yazıyı yazarken de “kendimizden yeni bir ben doğurmanın” bu dönemin doğru tanımı olduğunu anladım. Enerjilerin yükselmesi ve yüksek potansiyellerin açığa çıkması dolayısı ile yaratım ve şifa alanı çok yüksek bu tutulmanın.

YENGEÇ burcunun yöneticisi Ay’dır, ay duygularla, annelikle ve sağlıkla alakalıdır; o yüzden de içinde bulunduğunuz duygu durumu sağlığınızı da etkiliyor ve bu etkiler bu dönemde gündeme gelebilecek. Anne olmayı seçtiyseniz de seçmediyseniz de yaratım alanımızı anlatan annelik tarafına bakmamız lazım bu dönemde. Bu erkekler için kendi anneleri ile ilişkilerini şifalandırmak anlamında olabilecekken kadınlar için hem anneleri ile çalışma yapabilecekleri, hem kendi annelikleri ile çalışabilecekleri hem de yaratım alanlarını kuvvetlendirecekleri bir dönem olacak. Anneden, doğumdan ve aileden gelen travmaların şifalandırılması için harika bir dönem. Beslemek ve beslenmekle ilgili konular da bu dolunayın gündeminde; duygusal olarak nasıl besleniyorsunuz, kendinize yetiyor musunuz yoksa hayatınızda bazı kişileri sırf sizi duygusal anlamda besliyor diye mi tutuyorsunuz? BU alanlara bakmakta herkes için iyi olabilir.

Şimdi gelelim tutulmanın detaylarına, bu tutulma bir ay tutulması yani ortaya çıkışlar, duygusal konular ön planda. Tutulma anında Başak burcu yükseliyor ve tutulmanın yöneticisi olan Merkür Güneş’in yanında ve yanık dediğimiz durumda. Gökyüzündeki bir diğer enteresan konumlama ise finans, bolluk bereket ve genişleme göstergesi Jüpiter’in Güney Ay Düğümü ile kavuşumu. Yükselen yöneticisi konumundaki Merkür’ün tek sorunu Güneş’in yanında olmak değil, ayrıca bir diğer yanında Satürn ile kavuşumda olması. Şimdi bunların mealine gelirsek (astrolojiyi anlamaya çalışanlar ve öğrenenler için neleri dikkate aldığımızı da yazmaya çalışıyorum).

Toprak elementi hakimiyeti var gökyüzünde bu da hepimizin aklında dünyevi, maddi konular olduğunu ve hepimizin gelecek kaygısı ile igili endişede olduğunu gösteriyor. Para durumumuz ne olacak, iş bulabilecek miyiz, iş değiştirir miyiz? Daha fazla para nasıl kazanırım? Dünya piyasaları, borsalar ne olacak, nereye ve neye yatırım yapsam aklımızda olan konular olabilir. Bu tutulma ciddi bir şekilde hem maddi hem de manevi güvencede olma ihtiyacımızı tetikleyecek!

Tutulma Yengeç burcunda olacak yani Kuzey ay düğümünün olduğu tarafta ve hep yazdığımız gibi yengeç burcu hem çocukluğumuzla, hem anaç tarafımızla hem de geçmişle alakalıdır. Şimdi bu tutulmanın riskli tarafı geçmişimiz, çocukluk travmalarımız, bilinçaltına ittiğimiz ve görmediğimiz için geçti gitti sandığımız yaralarımız, kırgınlıklarımız ortaya çıkacak. Aidiyet ihtiyacı, yuvada huzur veya yuva kurma ihtiyacı hepimizde depreşecek. Bizi ne mutlu ediyor, nereye aitiz, ait olduğumuz yeri reddediyorsak bunlarda bizimle yüzleşmek üzere gelecek, yani konu sadece gelecekle ilgili değil, asıl konu geçmiş. Travmatik durumlar ne yazık ki anne karnına kadar gidiyor, çocuk anne karnında iken de dışarıda olanları anladığı, hissettiği için biz doğum öncesi tutulmalarına da bakarız ve bu tutulmaların tekrar olduğu zamanlar hayatınızda en önemli olayları da yaşayacağınız zamanlardır. Bu yüzden de doğmadan önce yani anne karnında iken bu tutulmalara maruz kalmış, Yengeç ve Oğlak aksı önemli alanlarda bulunan kişiler bu tutulmaları yüksek oktavlı yaşayacaklar. Bu dönemde şifalanması gereken alanları görmek, anlamak ve çözmek isterseniz astroloji danışmanlığı en güzel rehberliği sağlar gelin beraber konuşalım neyi görmeniz ve çözmeniz gerekiyor bu hayatta!

Devam edersek; dediğim gibi ana konumuz doğduğumuz yer, ailemiz, yuvamız, çocukluğumuzla ilgili konular ve geçmiş travmalarımız olacak. Sebebi ise çocukluğunda sevgi görmemiş yani sevgi nedir bilmeyen bir çocuk büyüdüğünde de ne yazık ki kendini sevilmeye değer görmez ve bu yüzden de sevgi dilenir. Birisi ona sevgi dolu yaklaşsa onu aşk sayar, sonra onu iteleyip kakalasa da o kişiye bağlı hatta bağımlı hale gelir ve eğer bu durumu anlayıp çözemezse hayatı boyunca sorunlu ilişkiler yaşar. Şimdi bu tutulmanın önemine geliyoruz öyle ya da böyle herkesin bir geçmişi, travmaları ve aile durumuna göre yaşanmışlıkları var, bilmediğiniz taraf ise bugün verdiğiniz tepkilerin de bu travmalara bağlı olması. Çalıştığım bir yerde sürekli takdir görmek isteyen, ben bilirim ve bildim diyen, ondan iyi kimsenin birşeyi bilmesini istemeyen bir yönetici vardı, babası askerdi, yani büyük ihtimal biraz sert koşullarda takdir edilmeden ve fazla sıkı yetişmişti, hayatını 50 yaşına gelmesine rağmen hala daha kendini babasına ispatlamaya çalışır gibi herkese ispatlamaya çalışıyor, herşeyi ben bilirim, beni takdir edin, beni sevin diye aslında bağırıyor ama tabiiki bu isteği anlaşılmıyor ve takdir edilmedikçe daha agresifleşiyordu… Yani şu anda yaşadığı sorunların temeli aslında bu geçmiş travmasında yatıyor, eğer bunları görüp fark edebilirsek ancak o zaman bu durumların üstesinden gelip aşabiliriz. (tabii bu kişinin bu durumu çözmesi için bu konuda yardım istemesi gerek, yardım istemeyen kişi zaten daha sorununun olduğunu anlamamış demektir) O yüzden de çok uyanık olmak gereken bir tutulma dönemindeyiz, eğer kendinizi tanımlamak için maddi değerlere tutundu iseniz, yani eviniz, arabanız, konumunuz sizi tanımladı ise bunlarda yaşayacağınız kayıplar tanımınızı kaybettirebilir ve sizi krize sokabilir.

Toparlarsam (biraz uzun oldu ama) bu dolunay ortaya çıkışları, bitişleri ve bizim güvencede olma ihtiyacımız olan durumları gündeme getirecek. Sıkı ve katı düşünceleri, ön yargıları kırmak, insanları ötekileştirmek yerine sevgi tarafından bakmak önemli olacak bu tutulmada. Dolunay yaşayacağımız için kalbimize, içimize, yuvamıza şifa akıtmak, FARKINDA olmak ve evrene, akışa güvenerek ilerlemek önemli olacak. Kötü alışkanlıkları bırakmak, diyet / iyi beslenmeye başlamak için ise iyi bir dönem. Bugüne kadar sırtınızda getirdiğiniz yükleri, kızgınlıkları ve öfkeleri bırakmak, kendinize yeni bir yol çizmek için ise yine harika zamanlardayız. Unutmayın hayatınızda karşınıza çıkan ve size birşey yaşatanlar, tiyatroda gibi o rol için seçilmiş olanlar, o yüzden onlara kızmak yerine, buraya gelmeden önce yaratıcı ile birlikte seçtiğiniz oyuna bir bakın, oyunu anlarsanız sebebini de anlarsınız. İnsan bazen birçok şeyle sınanıyor ve bu sınanmanın en büyüğü bazen ailesi ile oluyor, işte bu alanlara bakmak şifanın en güzelini getirecek. Onlar bildikleri kadar yaptılar, belki sevgi görmediler o yüzden de veremediler, belki imkanları yoktu yaşadıkları hayatta size çokta rehber olup iyi imkanlar sağlayamadılar o yüzden de kızmak yerine affetmek bu dönemde en büyük şifayı getiren kanal olacak. Geçmişimiz çok aklımızda olacak bu günlerde, belki çocukluğunuza dönmek isteyeceksiniz ve diyeceksiniz ki ne umarsız, ne güzel günlerdi!

Dün dünde kaldı cancağızım yeni birşeyler söylemek lazım demiş Mevlana!

O yüzden yeni birşeyler söylemek ve yeni yollara gitmek için size sinyal veren ve kapat artık bu konuyu, çık bu oyunun içinden diyen durumlara bir bakmak ve şifalanmak lazım. Maddiyat ve maneviyat arasında önemli bir yol var ve iyi bir denge kurmak gerekiyor. Sevdikleriniz yanınızda olmadıktan sonra çok paranız olsa ne yazar? Veya para kazanmak için sevdiklerinizi ihmal ediyorsanız, geleceği iyi geçirmek için bunu yapıyorsunuz ama anı kaçırıyorsunuz ? Hayat ne gün son bulur bilinmez, çok yakında olabilir ama uzakta, o yüzden de hem maddiyat, hem maneviyat dengede olmalı. Eğer çok üzülürseniz bu aralar bir sevdiğinize sığının sarılın biraz iyi gelir. Ama herşeyden önce kendinizle ilişkinizi düzeltin, her koşulda kendinizi sevin ki herkeste size öyle yaklaşsın. Umuyorum bu dönemde gelecek değişimler ve gelişmeler önünüzde güzel yollar açar, gitmesi gerekeni bırakabilmek gücünü bulduğumuz, geçmişle yüzleşip, kapanış yaptığımız ve önümüze baktığımız hatta anın tadını çıkardığımız günler olması dileği ile, Su akar yolunu bulur… 

Yengeç burcundaki Ay tutulmasının burçlara etkileri!

Yengeç burcunda Cuma günü yani 10 Ocakta parçalı bir ay tutulması yaşayacağız. Burçlara etkilerine bakalım, yükseleninizi biliyorsanız ona göre de okuyunuz!

Koç& Yükselen Koç: Aileniz, sevdikleriniz ve yuvanız bu dolunayda/tutulmada gündeminizde olacak, aranızda hem bazı maddi konular olabilir hem de bilmediğiniz bazı konular bu dolunayda gündeminize gelebilir. Yaşadığınız yer, eviniz ile ilgili de bazı konular da gündeminizde olacak, bazı alım – satım ya da yer değişim konuları konuşulabilir. Kariyerinizde yaşanacak bir değişikliğin hem sizi hem de ailenizi etkilemesi son derece mümkün. Yine anne – babanız ile ilgili konularda bu dolunayın konuları arasında olacak. Haber beklediğiniz konularla ilgili haberler ve önemli görüşmeler hem bu hafta hem de tutulmayı takip eden 2 aylık süreçte ön planda olacak.

Boğa & Yükselen Boğa: Bir anlaşma, sözleşme ya da üzerinde konuşulan bir konu bu dönemde tekrar gündeminize gelebilir. Yabancı bir firma ile veya yurtdışı ile ilgili bir konuyla da ilgilenmeniz gerekebilir. Dolunayı takip eden 2 hafta içinde kısa bir seyahat konusunun gündeme gelmesi de söz konusu. Yine her tür eğitim ya da kendinizi geliştirmek için yapmayı planladığınız işlerle ilgili de haberler alabilirsiniz. Kardeşleriniz veya kuzenleriniz ile ilgili konular ve onlarla bazı duygusal yüzleşmeler yaşanması da mümkün. Yine iş alanında bazı kişilerle ilgili beklediğiniz gelişmelerin gündeme gelmesi ve gidişatın belli olması da söz konusu.

İkizler & Yükselen İkizler: Parasal konular bu dolunayın gündeminde olacak, önceden yaptığınız girişimler ya da işlerin ödemesini alabilirsiniz bu dönemde. Ortaklı yapılan bir işin sonuçlanması veya ailenizden, eşinizden parasal konularda destekler almanız da söz konusu. Eğer borsa ya da dövize yatırım yaptıysanız buradan da bazı kazançlar elde etmeniz mümkün. Aileden gelebilecek bir destekte bu dönemde gündemde olabilir.

Yengeç & Yükselen Yengeç: Yengeçler Ay’ın burçlarının yöneticisi olmasından dolayı dolunaydan en fazla etkilenen burçlar oluyor her zaman, bu dolunay burcunuzda olduğundan hem bazı yeni kararlar almanız için etkili olacak hem de önceden yaptığınız her tür konuşma, girişim ya da planlamanın sonucunu getirecek. Biraz hassas etkiler içerdiğinden özellikle sevdiklerinizle olan ilişkinize bu dönemde dikkat edin, gergin olabilirsiniz ve bazı kırıcı durumlar da yaşanabilir. Hayatınızı düzene koymak için bazı kararlar alabilirsiniz bu dönemde, özellikle geçen yıl Temmuz ayından itibaren aldığınız kararlar ve yaptığınız girişimlerin sonuçlarını alacağınız bir zaman dilimi olacak. Ait olmak, çocukluğunuz ile ilgili anılar ve geçmişiniz son derece ön planda olacak. Hayatınızda birçok kişi ile bazı yüzleşmeler ve takibinde kapanışlarda yapabilirsiniz. Bir dönemi kapatıp, yeni bir döneme başlama zamanı!

Aslan & Yükselen Aslan: Bu dolunay bilmediğiniz ve sizden saklanan birçok şeyi gündeminize getirebilir. Sevdiğiniz birinin sağlık problemi olabilir ve sizin şimdi haberiniz olabilir. Biraz arkanızdan çevrilen işlerin gündeme gelmesi ve aydınlanması söz konusu olacak bu dönemde. Sevdikleriniz ve aileniz de ilgi isteyebilir bu günlerde. Yine kimsenin bilmediği ve herkesten sakladığınız bir iş ya da konu varsa bu dönemde sonuçlanabilir ve siz herkese duyurmak isteyebilirsiniz. Sağlığınıza bu dönemde özen göstermeniz ve bir sağlık kontrolünden geçmenizi tavsiye ederim. Bu dolunay proje aşamasında olan, üzerinde çalışılan işlerin ortaya çıkması ve olgulaşması için iyi etkiler içeriyor!

Başak ve Yükselen Başak: Çevreniz ve arkadaşlarınız ile ilgili haberler alabileceğiniz bir dolunay yaşayacaksınız.  Bugüne kadar biriktirdiğiniz arkadaş çevrenizden bazı haberler ve destekler alabilirsiniz bu dönemde. Eylül ayından bu yana üzerinde uğraştığınız bir konunun sonuçları da bu dönemde gelebilir. Hobi gibi yaptığınız işler de bu dönemde hızlanabilir ve bazı gelişmeler yaşayabilirsiniz. Aşk konuları biraz zorlu konular arasında, eski bir sevgiliden ya da potansiyel birisi ile ilgili bazı haberler de bu dolunayın gündeminde olacak. Hep hayal ettiğiniz ve planladığınız şeyleri elde etmek için bazı gelişmeler yaşanabilir ve siz hızla bu durumlara odaklanabilirsiniz.

Terazi & Yükselen Terazi: Yengeç burcunda yaşanacak bu dolunay – tutulma kariyeriniz ile ilgili bazı haberler ve hızlı gelişmeler getirebilir size. Uzun zamandır üzerinde çalıştığınız bir proje tamamlanabilir ve uygulamaya geçmeye hazırlanabilirsiniz, yine kariyerin yanı sıra parasal konularda bu dönemde gündeminizde olacak. Yaptığınız bir projeden bir kazanç ya da önceden yaptığınız bir başvurunun sonuçlanması söz konusu olacak. Kariyerinizde ya da pozisyonunuzda bir değişim yapmak için adımlar attıysanız da bunları sonuçlarını bu 2 haftalık dönemde alabilirsiniz. İlişkilerle ilgili de bir tamam mı devam mı durumu olabilecek, aile olmak ve aidiyet duygunuzla ilgili bazı gelişmeler ve yüzleşmeler yaşanabilir. En güzeli bu dönemde kendimizle ilgili birşeyleri görmek, düzeltmek ve ilerlemek olacak, başkalarını değiştiremezsiniz sevgili Teraziler hiç uğraşmayın!

Akrep & Yükselen Akrep: Bu dolunay size bir seyahat getirebilir, yurtdışına ya da yurtiçinde biraz uzak bir yere gidebilirsiniz. Yine yurtdışındaki sevdiklerinizden de bazı haberler almanız söz konusu olacak bu dönemde. Öğrenme ve eğitim alanı da bu dolunayda aktif olacak, eğer girdiğiniz bir sınav varsa onun sonuçları gelebilir. Hukuksal konularda bazı sonuçlanmalarda bu dolunayın konuları arasında, önceden açtığınız bir davanın sonuçlarını alabilirsiniz. En büyük konu ise kendinizi engellediğiniz, inançlar ve konuları fark etmek. Fark edin, yüzleşin ve en önemlisi kabullenin. Geçmişi bırakmakta zorlanan Akrepler geçmişi bırakıp geleceğe odaklansınlar!

Yay & Yükselen Yay: Finansal konuların aktif olacağı bir diğer burçta Yaylar olacak, bu dönemde beklediğiniz ödemeler ya da parasal destekler gelebilir. Bu yaptığınız bir işin ödemesini almanız olabileceği gibi ortak yapılan bir işten gelen bir pay da olabilir. Yine işinizin bonusu ya da ekstra bir gelirde getirebilir bu dolunay size. Finansal konular yapılandırmanız gereken konular arasında olacak son 1,5 yıldır para konularında zorlanan burçlardan olan yaylar için artık tam olarak ne istediklerine ve yönlerine karar verme vakti! Sevdiği işi yapan Yaylara para kolaylıkla gelecek, herşeye yetişemezsiniz sevgili yaylar, bir yol seçin ve karar verin. Geçmişinizle de yüzleşin hatalarınızı kabullenin ve ilerleyin.

Oğlak & Yükselen Oğlak:  Sizi son derece etkileyecek bir dolunay olacak, karşıt burcunuzda gerçekleşen bu dolunay ve tutulma.  Her tür ikili ilişki ile ilgili haberler ve bazı ani gelişmeler mümkün olacak bu dönemde. İlişkilerde ben – sen dengesini yakalamak önemli ve biraz gergin etkilere de açık olacaksınız. Kendinizden ödün vermeden ilişki ilerletmek zor olacağından bu dolunayda kendinizle ve kurallarınızla ilgili bazı ödünler vermeniz gerekebilir sevdiklerinizi mutlu etmek için. Evlilik veya uzun vadeli ilişkilerde biraz gergin durumlara ve gelişmelere açık olacak. Sevdiğiniz kişi ile ilgili bilmediğiniz bazı durumları öğrenebilirsiniz yine eğer ortak iş yaptığınız kişiler varsa da bu kişilerle ilgili bazı haberler alabilirsiniz ve plan değişiklikleri yapmanız gerekebilir.

Kova & Yükselen Kova: İş hayatınız, çalışma arkadaşlarınız ve üzerinde çalıştığınız projelerle ilgili haberler bu dolunay ile birlikte size gelecek. Üzerinde bir süredir çalıştığınız bir proje sonlanabilir yine iş alanında bazı beklenmedik haberler alabilirsiniz. Çalışma arkadaşlarınız ile ilgili ya da iş yaptığınız ekiplerle ilgili değişimlerde gündemde olacak. Sağlığınız ile ilgili konularda bu dolunayın gündeminde olacak bazı rutin kontroller yaptırmanız iyi olacaktır.

Balık & Yükselen Balık: Aşk konularında haberler bu dolunayın gündeminde olacak. Eğer ilişkiniz varsa durumu ile ilgili bazı gelişmeler bu dolunay sırasında yaşanabilir ya da karşıdaki kişinin duygularını öğrenebilirsiniz. Biraz gergin etkilere de açık olacağımızdan aşk konularında biraz daha sabırlı olun ve tartışmalardan kaçının bu süreçte. Bir bebek haberi de bu dolunayın haberleri arasında yer alabilir bu sizinle ilgili olabileceği gibi çok sevdiğiniz bir kişiden alacağınız bir haberde olabilir. Yine çocuklarınız ile ilgili yaptığınız girişimler ve uğraşlarında sonuçlarını alabilirsiniz bu dolunayda…

2 Yorumlar

  1. Mahbule

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir