Güliz Kına Astroloji

Kadınlar gününde Kadının gücünü konuşalım

Dişil Güç!

Bugün günün anlam ve önemine ithafen biraz kadın olmakla ilgili yazmak istedim. Bulunduğumuz ülkede, zamanda veya dönemde diyelim kadın olmak zor. Kadın dişil enerjidir  ve dişil enerji pasif güç demektir. Erkeklerde daha fazla vücut – kas gücü olduğu doğru ama kadınlarda ise daha fazla empati gücü, hissiyat ve onları daha donanımlı yapan yetenekler olduğunu düşünüyorum.

Kadın anadır, öğretmendir, yeri geldiğinde doktordur, sevgi veren, affeden, merhamet eden, besleyen, büyüten, yemek yapan, çalışan, sabreden, evi ocağı ayakta tutandır. Aslında bence toplumun gelişmesinde de en önemli yapı taşıdır. Kadın çocukları eğiten ve onların ileride iyi bireyler olması için ilk eğitimi verendir. Bu yüzden bir toplumda kadının yeri hem çok önemli hem de çok zordur. Yine bundan dolayı kadın okumalı, öğrenmeli, kendini geliştirmeli, fark etmeli, sevmeli ve sevgiyi yaymalıdır.

Eğer toplumda hala kadınlar iyi bir noktada değilse ya da birileri tarafından iyi noktalarda olması, okuması, gelişmesi istenmiyor ya da kısıtlanıyorsa bunun arkasında toplumun tümünü etkileyecek büyük bir oyun var demektir. Kadın evladını savunmak için kendini ateşe atan, yeri geldiğinde birilerinin karşısında dimdik durandır. Bu yüzden öğrenmeli, haksızlığa ses çıkarmalı ve diğer kadınlara yardım etmelidir.

Bulunduğumuz toplumda kadınlar gelişirse, üzerlerine oynanan oyunları fark ederse, ses çıkarırsa ve bir araya gelirse her şey değişir. Kadının olmadığı bir yer tadı tuzu olmayan yemeğe benzer, kadın eli, görüşü, dokunuşu işlere, iş yerlerine, gittiği her yere sevgiyi ve güzelliği getirir.

Ana olan, yar olan, zor durumlarda bulunup bunlardan çıkmak için uğraşan, çocuklarını korumak ve okutmak için mücadele gösteren, yeri geldiğinde hem ana hem de baba olan tüm kadınları ellerinden öpüyorum. Lütfen değerinizi bilin, ayrımcılığa ses çıkarın, etrafınızdaki kadınları koruyun kollayın ve bu ülkenin gelişmesine, değişmesine katkıda bulunun. Sosyal medyada fotoğraflar paylaşacağımıza zor durumdaki kadınlara yardım eden kuruluşlara gönüllü olabiliriz ya da maddi destek yapabiliriz. Bu yazının kıssadan hissesi de ülkenin gelişimindeki kadının kritik yeri olsun.

Lütfen değerinizi bilin, sevin ve sevgiyi yayın… Kadınlar gününüz kutlu olsun…

Exit mobile version