Güliz Kına Astroloji

Yay burcunda dolunay!

Yay burcunda Ateşli Dolunay!

29 Mayıs günü Yay burcunda bir dolunay meydana gelecek, bu dolunay 18 Aralıkta Yay burcunda yaşadığımız yeni ayda önümüze gelen konuların, sonlanması, tamamlanması ve çözülmesi için etkin olacak. Önemli bir projenin tamamlanması, o zamanlarda niyet ettiğimiz ya da giriştiğimiz işlerin sonuçlanması bu dönemde mümkün olabilir. Dolunayın yöneticisi olan Jüpiterin Retro (geri) hareket durumunda olması bu dönemde önümüze gelecek konuların eskilerde yaptığımız işler, hatalar, eskiden tanıdığımız kişilerle alakalı olacağını düşündürüyor. Yani bir nevi eskiye bakmadan, eskiyi düzeltmeden ilerlemek söz konusu olmayacak gibi…

Yay burcunun konularına bakarsak; ateş elementi olan Yay burcu, girişimci olmakla, yayıncılık ile alakalı konularla, yurtdışı ve uzaklarla, seyahat etmekle ve eğitimle ilgili konularla alakalıdır. Bu dönemde bir eğitimi tamamlamak ve bununla ilgili bir diploma sahibi olmak söz konusu olabilir. Yine  bir eğitim, iş veya tatil için yurtdışına gitmek bu dönemde pat diye önünüze gelebilir. Yabancı kültürleri tanımak, kendinizi geliştirmek veya aldığınız eğitimlerle ilgili konuları uygulamaya koymak söz konusu olabilir.

Bu dolunay ateş elementinde olduğundan hayatımıza hareket getireceği belli, özellikle önceden yapılmış, adım atılmış işlerin sonuçlanması da fakat bu dolunay sırasında Merkür’ün burç değiştirmek üzere olması ve 29 derecede bulunması bana bazı görüşmelerin veya konuşmaların pat diye kesilmesi ihtimalini de veriyor. Bu işle ilgili olabilir, arkadaşlıklarla ilgili olabilir veya ilişkilerde olabilir, o yüzden bu dolunay sırasında gerilip istemediğiniz sözler söylemekten, birileri ile iyiye gidebilecek konuşmaları bitirmekten kaçınmak en iyisi olacak. İyi düşünüp sonra tepki vermek veya hareket etmenin iyi olacağı bir dolunay süreci olacak. Yine de bu dönemde hayatınızdan gidecek kişilerde zaten gitmesi gerekenlerdir.

Yay burcu iyimserlik ile alakalıdır, hayata pozitif bakış açısı ile ama bazen hayatın gerçeklerinden kaçma, gözlerini kapayıp gerçekleri görmek konusunda direnme huyu da vardır. Hepimizin böyle alanları var, kimimiz mutlu olmadığımız ilişkilerde kalıp, mış gibi yaparız çünkü hayata tek olarak devam etmeye gücümüz yoktur ya da kendimize inancımız yoktur. Kimimiz mutsuz olduğumuz işlerde kalırız ve idare ediyoruz deriz çünkü başka türlüsünü bilmeyiz. Bu dönemde bunların farkına varmak, bu durumları veya kişileri hayatımızdan çıkarmak mümkün olacak.

Dolunay dönemleri vücutlarımızı arındırabileceğimiz dönemlerdir. Dolunayda vücudumuz su tutmaya meyilli olur ve şişlikler hissederiz, özellikle ayaklarımızda problemler olabilir. O yüzden bu dönemde tuzlu yemekten uzak durmak, yağlı yiyecekler yerine daha çok sebze ve meyve tüketmek mantıklı olacaktır. Düşünce bazında da sizi hayatta engelleyen, isteklerinizden alıkoyan ve ilerlemenizi kısıtlayan herşeyin farkında varmak ve değiştirmeye niyet etmek için iyidir. Herkese kolay gelsin, hayrınıza olan gelişmeler yaşansın…

Exit mobile version