Güliz Kına Astroloji

Astroloji, Burçlar, Aylık Burç Yorumları, Astroloji Danışmanlığı, gökyüzü, gezegenler, yıldızlar, astrology, astrolojidanışmanlığı, yıllıkyorumlar

Cumartesi

30

Haziran 2018

0

YORUMLAR

İyi olmak için neler yapmak lazım?

Yazar , Kategori Astroloji

Bütünsel iyilik nedir?

Biz kendimizi iyi hissetmek isteriz, bunun için olumlu düşünün, bol bol gülün, hayatın dramatik taraflarına odaklanmak yerine iyi tarafına odaklanın diye birçok yazıda hem ben hem de bu alanda yazılar yazanlar bahsederler. Peki sadece iyi düşünmek yeterlimidir? Bütünsel iyilik ne demektir?

Bütünsel iyilik aslında hem beden, hem zihin olarak iyilik demektir, yani şöyle bir durum var düşünceleriniz ve dert ettiğiniz, içinize attığınız şeyler sizi hasta eder, bedeninize yansır. Aynı zamanda yediğiniz yiyecekler, spor yapıp yapmamanız da hem bedeninizi hem de bütünsel iyiliğinizi etkiler. Bedeninize ne koyarsanız ve ona nasıl bakarsanız aslında o da size aynı şekilde cevap verir.

Ülkemizde şükür ki herşey yetişiyor, doğal gıdaları, sebzeyi ve meyveyi bol bol yiyebiliyoruz. (bizde olan bu kadar çeşitli ve ucuz sebze-meyve ne yazık ki her ülkede yok). Hayat tarzı olarak sağlıklı beslenmek, sabahlara ufak bir egzersiz ile başlamak, sonra sağlıklı bir kahvaltı ve gün içerisinde kısa da olsa bir yürüyüş bize iyi gelecektir. Her tür doğal gıdayı hayatınıza sokun, mümkünse ceviz, badem tüketin, dereotu, maydanoz, kahvaltıdan önce zencefil – bal karışımı yapın. Paketli olan her tür gıdadan uzak durun, marketten alacağınız cipsler de yada bisküvi-kraker tarzı ürünlerde ne kadar katkı olduğuna inanamazsınız. Gazlı içecek ve paketli meyve sularından özellikle uzak durun, mide sorunu olan bir tanıdığıma ilk yasaklanan şey gazlı içecek ve yoğun katkısından dolayı meyve suyu olmuştu. Meyve suyunun da en güzel hali taze taze evde sıktığınız, üşenmeyin sıkın lütfen, hızlanan bu yaşamda herşeye vakit bulamadığımızı biliyorum ama kendinize siz bakmaz ve değer vermezseniz kim verecek?

Önemli bir ayrıntı daha kendinizle konuşun, yani öyle sokaklarda konuşun demiyorum ama gece yatarken olumlu şeylere odaklanın, ertesi gün bi işiniz varsa onun önünde çıkabilecek engellere değil, iyi ve kolaylıkla olacağına odaklanın ve kendinize bunu söyleyin. Yarın güzel bir gün olacak, harika bir gün olacak, kendimi mutlu hissederek uyanacağım deyin. Sabah uyandığınızda ise bugün güzel bir gün olacak, sevgiyi hissedeceğim ve yayacağım bir gün olacak, ben çok şanslıyım deyin. Yani kendinizin hem en iyi arkadaşı olun hem de kendinizi motive edin. Yine her zaman dediğim gibi elinizdekilere şükür edereke güne başlamak yani kapıların açılmasına yardımcı olacaktır.

Hadi bakalım hayatlarında bir yenilik isteyenler sizde biraz günlük rutininizde değişiklik yapın. Tabii bu yazı içinde hareketsizlik ve özellikle sigaranın zararlarından bahsetmedim ama onu siz biliyorsunuz zaten 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir