Güliz Kına Astroloji

Jüpiter geri hareketine başlıyor!

Şansın, bolluğun, bereketin, genişlemenin ve bilginin gezegeni Jüpiter bir süredir ilerlemekte olduğu Akrep burcunda bugün itibari ile geri hareket etmeye başlıyor. Gezegenlerin geri hareketine üzerine daha öncede yazmıştım, aslında gökyüzünde hiçbir gezegen geri hareket etmez sadece hızları azaldığı için diğer gezegenlere göre geri hareket ediyormuş gibi gözükür. Geri hareket her gezegenin doğasına ve bulunduğu burca göre etki yapar bakalım Jüpiter’in uzunca bir süre devam edecek geri hareketi nelere sebep olacak?

Akrep burcu hayatın derin anlamı, daha karanlık tarafı ile alakalıdır, hırslarımızı, yoğun duygularımızı, kıskançlıklarımızı, ölüp yeniden dirilmeyi anlatır. Hayata tutku ile bağlı ve son derece kuvvetli bu burç ancak kendi kendini tüketebilir. Jüpiter’in bu alandaki hareketi de bir süredir bize bunları hatırlatmaya çalışıyor. Takıntılı olduğumuz konular, düşünceler, ego ile hırs yaptığımız hatta bu yüzden başkalarının ayağına bastığımız konularla sınanıyoruz. Ve evet en büyük zararı da bu süreçte kendimize yapıyoruz, bitmeyen hırslar, istekler ve gelecek planları yüzünden bugünümüzden vazgeçiyoruz belki bizi sevmeyen değer vermeyenlerin arkasından bir hırs uğruna gidiyoruz. İşte bu dönemde hayattaki hırslarımız, inançlarımız, kuşkularımız, şüphelerimiz ve takıntılı konularımız gündeme gelecek.

Her gezegenin geri hareketi bir durup düşünme ve yeniden değerlendirme zamanını anlatır, Jüpiter geri giderken de neye inandığımız, neden inandığımız, hangi konulara takıntılı olduğumuz hep gündemimize gelecek ve bizden bir değerlendirme isteyecek. Hayatınıza bir bakın nelere inanıyorsunuz, nelerle kendinizi kısıtlıyorsunuz, hayatınızda neleri değiştirirseniz mutlu olursunuz? Tabiiki bu durum genişlemek ve ilerlemek isteyenlerin de önce bir durup, değerlendirme yapması gereken zamanı da anlatıyor olacak. Şanslı ilerlemeler kaydetmek için zor bir dönem olabileceği gibi kaçırılmış fırsatların tekrar gündemimize gelebileceği bir dönem olacak. Bu arada yine hep söylediğim gibi bu geri hareketin zorlamayacağı kişiler doğum haritasında Jüpiter gezegeni zaten geri harekette olanlar. Onlar asıl bu dönemde rahat ilerleme kaydedebilir, girişimlerinden sonuçlar alabilir ve şanslı gelişmeler yakalayabilirler. Bu geri hareket ne kadar sürecek derseniz bugünlerde başlayan bu hareket 11 Temmuzda Jüpiter’in durması ve akabinde yavaş yavaş hızını azaltması ile son bulacak. Kaçmış şansların tekrar önünüze geldiği, neye inandığınızı değiştirerek daha güzel bir hayata ilerlediğiniz bir dönem olması dileği ile…

Jüpiter’in Akrep burcundaki hareketinin genel ve burçlara etkilerini okumak isterseniz buradan önceki yazıma ulaşabilirsiniz, lütfen tıklayınız.

 

 

Exit mobile version