Güliz Kına Astroloji

Astroloji, Burçlar, Aylık Burç Yorumları, Astroloji Danışmanlığı, gökyüzü, gezegenler, yıldızlar, astrology, astrolojidanışmanlığı, yıllıkyorumlar

Salı

11

Aralık 2018

0

YORUMLAR

Elementler nedir? Haritada ne anlatır?

Yazar , Kategori Astroloji

Astroloji haritalarının en temel bilgilerinden birisi de element hesabıdır. Bildiğiniz üzere burçlar, ateş, hava, toprak ve su elementlerindedir. Haritamızdaki element dengesi hem kendimiz ile hem de ilişkilerimiz ile ilgili önemli bilgiler verir. Fazla olan bir element bizi bir tarafa doğru çekerken, az olan elementi otomatik olarak diğer kişiler aracılığı ile tamamlamaya çalışırız.

Örneğin; Su elementi az olan bir kişi, duygularını göstermede zorlanma, empati yeteneğinin yüksek olmaması ve duygusal tarafını ifade etmede sıkıntı yaşayabilir. Böyle bir kişi otomatik olarak hayatına, yengeç, akrep ve balık burcundan kişileri çeker. Amacı karşı tarafın empati yeteneğinden ve duygusal yoğunluğundan faydalanmaktır. Bu yolla kişi aslında dengeye gelir.

İkili ilişkilerde de aslında bu denge çok önemlidir ve farkında olmadan hayatımıza çektiğimiz kişilerde bu denge mevcuttur. Yani hava elementi az olan bir kişi haritasında hava elementi yoğun olan bir kişiye doğru çekilecektir. Tabii ilişki haritalarında tek baktığımız şey bu değil birçok analiz yapıyoruz ama benim ilk baktığım bu uyumdur.

Yine haritasında Ateş elementi fazla olan bir kişide de, fazla hırs, agresyon, sabırsızlık ve fazla girişkenlik olacaktır. Bu durumları dengelemez ise bu durumdan doğan hastalıklara ve zararlara açık olacaktır. Astroloji haritasının en önemli özelliklerinden biri de kendinizi tanımanız ve bazen anlamlandıramadığınız yanları bu yolla anlamanız ve nasıl baş edeceğinizi öğrenmenizdir.

Bakalım burçların elementleri neymiş:

Koç : Ateş

Boğa: Toprak

İkizler: Hava

Yengeç: Su

Aslan: Ateş

Başak: Toprak

Terazi: Hava

Akrep: Su

Yay: Ateş

Oğlak: Toprak

Kova: Hava

Balık: Su

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir