Güliz Kına Astroloji

Astroloji, Burçlar, Aylık Burç Yorumları, Astroloji Danışmanlığı, gökyüzü, gezegenler, yıldızlar, astrology, astrolojidanışmanlığı, yıllıkyorumlar

Salı

25

Haziran 2019

2

YORUMLAR

Yengeç burcunda Güneş Tutulması!

Yazar , Kategori Astroloji

Bir yeniden doğuş hikayesi!

Geçen yıl Temmuz ayından itibaren Yengeç – Oğlak aksında tutulmalar yaşamaya başladık, ilki yani geçen yıl Temmuz ayındaki çok kuvvetli bir etki ile gelmedi ama ilk tetiği attı, devamı niteliğinde olan ikinci tutulma Ocak ayında oldu, en kuvvetlisi ve 100% etkili olan seri ise arka arkaya Temmuz ayında gelecek ve bir yeni ay -2 Temmuz akşamı saat 22:16’da- yaşayacağız.

Öncelikle Yengeç burcunu anlamaya çalışalım ki bu tutulmanın da doğasını anlayalım. Yengeç burcu öncü bir burçtur Yaz mevsimini başlatır, öncü burç demek kontrolü eline alan ve başlangıç yapabilen demektir. Yani hayatımızda önemli başlangıçları yapabileceğimiz bir döneme giriyoruz. Yengeç aile olmakla, duygusal güvence ihtiyacı ile ve çocuklarla direkt olarak alakalıdır. O yüzden de duygusal güvencede olma ihtiyacımız yüzünden kendimizi engellediğimiz ve durdurduğumuz alanlara iyi bakmak lazım bu dönemde. Yani korkularımızdan sıyrdıldığımız, kontrolü elimize alıp başlangıç enerjisine girdiğimiz zaman yapamayacağımız hiçbirşey yok. Yine çocuklarla alakalıdır ve doğum ile, bu tutulmayı düşünürken hep içime doğum hissi geldi, yazıyı yazarken de “kendimizden yeni bir ben doğurmanın” bu dönemin doğru tanımı olduğunu anladım. Enerjilerin yükselmesi ve yüksek potansiyellerin açığa çıkması dolayısı ile yaratım ve şifa alanı çok yüksek bu tutulmanın.

YENGEÇ burcunun yöneticisi Ay’dır, ay duygularla, annelikle ve sağlıkla alakalıdır; o yüzden de içinde bulunduğunuz duygu durumu sağlığınızı da etkiliyor ve bu etkiler bu dönemde gündeme gelebilecek. Anne olmayı seçtiyseniz de seçmediyseniz de yaratım alanımızı anlatan annelik tarafına bakmamız lazım bu dönemde. Bu erkekler için kendi anneleri ile ilişkilerini şifalandırmak anlamında olabilecekken kadınlar için hem anneleri ile çalışma yapabilecekleri, hem kendi annelikleri ile çalışabilecekleri hem de yaratım alanlarını kuvvetlendirecekleri bir dönem olacak. Anneden, doğumdan ve aileden gelen travmaların şifalandırılması için harika bir dönem. Beslemek ve beslenmekle ilgili konular da bu yeni ayın gündeminde; duygusal olarak nasıl besleniyorsunuz, kendinize yetiyor musunuz yoksa hayatınızda bazı kişileri sırf sizi duygusal anlamda besliyor diye mi tutuyorsunuz? BU alanlara bakmakta herkes için iyi olabilir.

Şimdi gelelim tutulmanın daha genel etkilerine, Güneş ve Ay kavuşumunun yanında Kuzey Ay Düğümü var, yani kadersel etkiler devrede ve hayatta gitmeniz gereken yol ile ilgili mesajlar yoğun olarak gelecek. O yüzden bu hafta enerjilerde çok hızlı iniş ve çıkışlar, bazı kişilerde boşluk, anlamsızlık hissi var. Aslında herkes kendi yuvasını arıyor, saf sevginin, huzurun ve şifanın olduğu yeri… Tutulma sırasında Kova burcu yükseliyor ve yöneticisi Satürn Oğlak burcunda retro konumda yani karmanın kapıları açık. Ayrıca Satürn’ün yanında Güney Ay Düğümü de var, aslında bu şöyle yardımcı bir etki, bırakmanız gereken şeyler, kişiler, kesmeniz gereken bağlar ve köklerinizden gelen şifalanması gereken durumlar ortaya çıkacak ama bu illa bilinç seviyesinde olmayabilir, bilinçaltı seviyesinde de olabilir. Rüyalara ve vücudunuzda yaşayacağınız tepkilere bu dönemde dikkat!

Özellikle çocuk aldıranların bu dönemde bir şifa ve dönüşüm için yardım almaları iyi olacaktır.

Tutulma Yengeç burcunun 10. derecesinde ve burada bulunan, Jüpiter ve Venüs doğasında olan bir sabit yıldızla da kavuşuyor. BU yıldızın anlamı; Gururla yürüyen ve ilerleyendir. İş bitirici, misyonu olan kişidir. Bu aslında bana özellikle kadınlarla ilgili konularda ciddi açılımların ve gelişmelerin olacağı zamanı anlatıyor. İyilik ve sevgi her alana yayılacak gibi gözüküyor ve bazı kişilerde bunu yaymak için elçi olacaklar.

Mars ve Merkür bu tutulma anında Aslan burcuna geçmiş olacaklar ama kol kola ilerlemeleri devam ediyor olacak. Kiron ile olan açıları ise bizi agresyona sürükleyen ve bizi ilerletmeyen düşüncelerin yerine niyet edilirse ilerlememize yarayacak pozitif düşüncelerin geleceğini ama bunun için şifaya niyet edilmesi gerekliliğini gösteriyor.

Toparlarsak bu tutulma yüksek bir şifa enerjisi ile geliyor ki ülkemizin de yükseleni Yengeç olduğundan bu bireylerden ortaya çıkacak, ülkeye yayılacak bir şifa ve başlangıç hareketi gibi. Aile toplumun en küçük parçasıdır, en zorlu karmalar genelde aileden gelir, aile içinde küslükler olur, travmalar olur, kavgalar olur ama dışarıdan bir tehdit geldiğinde o aile bir olur kimseye laf söyletmez. Aslında bunun üstünde bir ülkenin içinde olan insanlarda aile gibidir, toplumda sıkıntılar olur, ayrılıklar olur, hatta gruplar arası kavgalar olur ama dışarıdan bir tehdit gelince sen – ben olmaz bir olur. Bu tutulma belki de Bir’lik bilincinde bir açılım yapacak ve bir üst enerji seviyesine çıkıp farklılıklarımızdan arınıp hepimizin yaratıcının bir eseri olduğunu ve farklılıkların aslında bu hayatın bir gerekliliği olduğunu anlayabileceğiz. Birbirimizden farklı yeteneklerimiz var ve hepimiz ayrı alanlarda, işlerde bunu kullanıp bu döngüyü devam ettiriyoruz ama en güzeli bunu sevgiyle, şefkatle ve ışıkla yapmak, siz bunlara kalbinizi açmaya ve hayatınızda pozitif değişimler yapmaya hazır mısınız?

Bu yeni ayda yapılacak niyetlerin çok yüksek enerjili ve kuvvetli olacağına inanıyorum, hayatınızda olmasını istediğiniz değişikliklere sevgiyle ve inançla niyet ederseniz mucizelerin kapısını açar harika yeni döngüler başlatabilirsiniz. Bir’in, biz’in ve bütünün hayrına olan bir tutulma yaşamamız dileği ile…

2 Yorumlar

  1. Aydin demir

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir