Güliz Kına Astroloji

Astroloji, Burçlar, Aylık Burç Yorumları, Astroloji Danışmanlığı, gökyüzü, gezegenler, yıldızlar, astrology, astrolojidanışmanlığı, yıllıkyorumlar

Pazartesi

1

Ocak 2018

0

YORUMLAR

2018 Yılı Burç Yorumları

Yazar , Kategori Astroloji

KOÇ & YÜKSELEN KOÇ:  Aşk, para, kariyer konuları son derece hareketli olacak bu yıl!

Bu yılın en iyi şanslar elde edilebileceğiniz alanı parasal konular olacak sevgili, Koçlar, şans gezegeninin bu alandan geçişi ortak bir iş yapmak istiyorsanız bu konuda birçok destek verebileceği gibi, yaptığınız işlerin parasının da gelmeye başlayacağını gösteriyor. Bu konumlama para harcatan etkiler de getirebilecek o yüzden harcamalarınıza da dikkat etmekte ve fazla açılmamakta fayda var. Jüpiter bir şeyleri abartmaya meyilli olduğundan boyunuzdan büyük işlere kalkışıp sonra altından kalkamayabilirsiniz. Yine miras konularından ya da eşinizin para kaynağından gelecek destekler ve banka kredileri ile ilgili konular son derece aktif olacak. Borsa ve döviz gibi yatırım kanallarından da para kazanabilirsiniz ama fazla hırs yapmadan, abartmadan ve iyi analiz ederek yaptığınızdan emin olun…

Yılın en büyük değişim geçireceğiniz alanı ise Kariyer konuları olacak bu konularda bazı yıkımlar ama bundan sonrasında yerine gelecek sağlam durumlar oluşabilecek. Kariyer değişikliği, kariyeriniz de bir yapılandırma ve üst pozisyona geçme söz konusu olabilir. Yine bu alanda olacak konumlama bir evlilik ya da evliliğinde sorun yaşayanlar için bir yapılandırma ya da bırakma dönemini getirebilir. Ocak ayı kariyer konularının son derece aktif olacağı bir ay olacak.

Aşk ve çocuklarla ilgili konularda bu yıl son derece aktif olmaya devam edecek en önemli 2 zaman dilimi Şubat ve Ağustos ayları olacak. Yeni bir aşk ya da bir bebek haberi bu yılın sürprizleri arasında olabilir. Yine çocukları olanlar için de onlarla çok meşgul olacakları bir yılı getirebilir.

Bu yılın gezegen hareketlerine göre dikkat etmeniz gereken dönemleri; Öncelikle şans gezegeni Jüpiter bu yıl 8 Mart ile 10 Temmuz arasında geri gidiyor olacak bu gerileme ortak finans konularında bazı gecikmeler yaşatabilecek ama bunun yanında eskiden kalan alacaklar ve borçları da gündeme getirebilecek. Doğum haritanızda Jüpiter’iniz geri harekette ise bu etki size fayda sağlayacaktır ve daha rahat ilerleyeceğiniz bir dönem olacaktır.

Sizi en çok ve en yakından etkileyecek gerileme ise 26 Haziran  -27 Ağustos arasında etkin olacak Mars gerilemesi olacak. Burç yöneticiniz olduğu için bu dönemde yapacağınız her tür girişimde dikkatli olmalısınız iki kere düşünerek adım atın, eski girişimlerden haberler alabilirsiniz ama yeni girişimler yapmak için çok uygun bir dönem olmayacak. Özellikle sosyal çevreniz ile ilgili bazı sıkıntılar ve değişimler bu dönemde yaşanabilir.

Büyük değişimlere açık bir yıl yaşayacaksınız gibi gözüküyor, değişimlere direnmemeye gayret gösterin ve yaşadığınız her anın tadını çıkarın. Güzel gelişmelerin olacağı harika bir yıl dilerim.

BOĞA & YÜKSELEN BOĞA:  Evlilik, ev değiştirme ve kariyerde değişiklikler söz konusu!

Bu yılın odakta olan alanlarından birisi ikili ilişkiler olacak. Özellikle uzun süredir devam eden ilişkilerde ve evliliklerde bir iyileşme yaşanabilir ama bunun yanı sıra iyileşmesi mümkün olmayan ilişkilerde özgürleşme yani başka yollara gitme de söz konusu olabilir. İkili ilişkiler ya da birebir yapılan danışmanlık gibi işlerden çeşitli şanslar elde edilmesi bu yıl boyunca mümkün olacak.

Uzun zamandır sınav alanınız ortak finans, borsa ve yatırım konuları idi, 2018 yılı itibari ile Satürn gezegeninin Oğlak burcunda ilerlemesi ise, sizi biraz hukuksal konulara ve yurtdışı ile yapılan işlere odaklayacak. Bu alanlarda bazen zorlanmalar olabileceği gibi bazı yapılandırmalar da yaşanacak. Hak ve adalet anlayışınız ile sınanabilirsiniz bu dönemde, yine eğer yurtdışı ile bir iş yapmak veya yurtdışı eğitimine gitmek istiyorsanız da bu konularda biraz zorlanabilirsiniz ama sonucu sağlam ve kalıcı olur. İnançlar ile ilgili konularda da bazı değişimler gösterebilirsiniz, öğreneceğiniz bilgiler ve tanışacağınız kişiler inanç sisteminizde değişimlere sebep olabilir. Sadece kişileri anlamadan yargılamamaya ve her şeye negatif bakış açısı ile bakmamaya dikkat edin bu dönemde.

Tutulmaların etkisi sizin ev ve kariyer alanınızda devam ediyor olacak, ev düzeninizde değişiklikler ya da ev değişimi yapabilirsiniz bu yıl. Bu konuların aktif olacağı dönem özellikle Şubat ve Ağustos ayları olacak, yine gayrimenkullerle ilgili konular ve kariyeriniz ile ilgili konular bu dönemde aktif ve değişime açık olacak.

Bu yılın gezegen hareketlerine göre dikkat etmeniz gereken dönemleri; Öncelikle şans gezegeni Jüpiter bu yıl 8 Mart ile 10 Temmuz arasında geri gidiyor olacak bu gerileme sizin ikili ilişkiler ve evlilik alanınızı etkileyecek. Bu konularda bazı yanlış anlaşmalar, bazı şeyleri yeniden değerlendirmek söz konusu olabilecek. Eskiden tanıdığınız kişilerde karşınıza çıkabilir. Doğum haritanızda Jüpiter’iniz geri harekette ise bu etki size fayda sağlayacaktır ve daha rahat ilerleyeceğiniz bir dönem olacaktır.

Burç yöneticiniz Venüs’ün geri hareketi ise sizi en çok etkileyen geri hareket olacak. Bu geri hareket 5 Ekim – 16 Kasım arasında olacak, hayatınızın her alanını etkilemek ile birlikte en çok sizin ikili ilişkiler alanınızı etkiliyor olacak. Bu dönemde ikili ilişkiler ve evlilik alanınız karışabilir, eğer ilişkiniz varsa bazı sorunların üzerinden geçmeniz gerekebilir. Eğer yeni birisi karşınıza çıkarsa da bu dönemde dikkatli olmak gerekecektir çünkü bu kişiler kalıcı olmayabilir.

Önemli değişikliklere açık bu yılın size gönlünüzden geçen yenilikleri getirmesi dileği ile…

İKİZLER & YÜKSELEN İKİZLER: İş alanınız ve finansal konular bu yıl oldukça hareketli olacak!

Bu yıl sizin için iş ve para konularını yapılandırma yılı olacak, şans, bolluk- bereket gezegeni Jüpiter sizin iş ve çalışma alanınızdan geçecek bu etki eğer istemediğiniz bir işte çalışıyorsanız buradan ayrılma imkanı verirken yerine güzel ve istediğiniz bir işin gelmesini sağlayabilir. İş konuları özellikle Aralık ayı boyunca son derece aktif olacak ve ilginizi isteyecek, çok efor sarf edeceğiniz bir ay olabilir. Yine sağlık konuları da bu yılın odakta olan alanı olacak eğer bir hastalığınız varsa bunun tedavisi ve şifalanma için güzel imkanlar çıkabilir karşınıza. Yine eğer eskiden süregelen bir hastalığınız varsa da bu yıl bu hastalık ön plana çıkabilir ve ilginizi isteyebilir dikkatli olun.

2018 başı itibari ile finans konuları gündeminize gelecek, bu konularda bir yapılanma gereksinimi doğacak bu son zamanlarda eğer parasal konularda kayıplar yaşadıysanız bunları düzenlemek için fırsatlar gündeme gelecek. Banka kredileri söz konusu olabilir bu yıl, yine ortak yapılacak bir işe adım atabilirsiniz. Eşin parası veya aileden ortak kullanılan para ile ilgili konularda gündeminizde olabilir. Önemli olan parasal konularda yaklaşımınız olacak, parayı bollaştırmak için paylaşmayı öğrenmelisiniz. Yine eğer bir işlerin içinden çıkamıyorsanız bu yıl destekte isteyebilirsiniz.

Şubat ve Ağustos ayları bazı sözleşmeleri ve anlaşmaları gündeminize getirebilir. Bu dönemde bazı kısa ve uzun seyahatler gündeminize gelebilir. Yine eğitim ile ilgili konular ve bazı yazışmalar ve anlaşmalar bu dönemde yoğunlukla odağınızda olabilir. Kariyer konularının en aktif olacağı zamanlar ise 18 Şubat ile 20 Mart arasındaki dönem olacak.

Bu yıl burç yöneticiniz Merkür 3 kere geri hareket yapıyor olacak bu dönemler; 22 Mart – 15 Nisan arası, 26 Temmuz – 19 Ağustos arası ve 17 Kasım – 6 Aralık arası olacak. Bu dönemde yeni işlere girişmek bazı aksaklıkları ortaya çıkarabilir yine teknolojik konularda yaşanacak sıkıntılar ve iletişim problemleri de devrede olabilir. Eski projelerden, arkadaşlardan ve işlerden haberler gelmesi ve bazı kaçmış fırsatların yakalanması için ise iyi dönemler olabilir.

İkili ilişkiler alanı geçen 2,5 yılda sizi zorlamış olabilir ya da bir evlilik yapmış olabilirsiniz bu yıl Aralık ayı ikili ilişkilerin odakta olacağı bir ay olduktan sonra 2018 yılı daha rahat bir yıl olacak gözüküyor. Venüs’ün geri gideceği 5 Ekim – 16 Kasım arası ise dikkat isteyecek bu dönemde ilişkilerdeki eski konular gündeme gelebilir ya da eski ilişkiler gündeme gelebilir. Eski ilişkilerin üzerinden geçmek için iyi bir dönem olacakken yeni bir ilişkiye başlamak bu dönemde dikkat gerektirir. Güzel gelişmelerin olduğu, para konularında fırsatların karşınıza çıktığı bir yıl dilerim…

YENGEÇ & YÜKSELEN YENGEÇ: Çocuklar, aşk ve evlilik alanında fırsatlar söz konusu bu yıl!

Bu yılın en şanslı alanı aşk konularında olacak, eğer bir ilişkiniz yoksa karşınıza bir çok aday çıkabilir ve seçmekte zorlanabilirsiniz. BU yıl bir hobi edinebilirsiniz ve sizin hayatınıza çok katkısı olabilir hatta bu alandan para kazanmanız da söz konusu olabilir. Yine çocuk sahibi olmanız için harika bir yıl, çocuğu olanlar için ise çocukları ile ilgili konularda şanslı ve güzel gelişmeler yaşamaları mümkün.

Diğer bir transite baktığımızda 2018 Aralık ayı itibari ile Satürn iş ve çalışma alanınızdan çıkacak ve sizi bu konularda daha rahat bir dönem bekleyecek fakat Satürn şimdi de ilişki alanınızdan geçiyor olacak. Bu etki öncelikle ilişkisi olan kişilerin bir evliliğe adım atmalarını sağlayabilir, yine bu dönemde uzun vadeli hayatınızda olacak bir kişi karşınıza çıkabilir. Ön plana gelecek konu ben ne istiyorum, ne bekliyorum, ilişkiler ne veriyorum ne alıyorum olacağı için evli olanların evliliklerini sorgulama dönemi olabilir. Hatta mutsuz evliliği olanların evliliklerini sonlandırmaları da… Ocak ayı ikili ilişkiler açısından önemli bir ay olacak. Venüs’ün geri gideceği 5 Ekim – 16 Kasım arası ise dikkat isteyecek bu dönemde ilişkilerdeki eski konular gündeme gelebilir ya da eski ilişkiler gündeme gelebilir. Yeni birisi karşınıza çıkarsa da bu dönemde dikkatle yaklaşmak iyi olacaktır.

Tutulmalar bu yıl sizin parasal konularınızı etkiliyor olacak bu durum hem kazanç alanınızda bazı değişikliklere hem de dışarıdan gelecek bazı desteklere işaret ediyor olacak. Yeni bir işe başlayabilirsiniz, ailenizin ya da eşinizin parası ile bazı girişimlerde yapabilirsiniz. Parayı kullanmayı öğrenmeniz de önemli olacak bu yıl, parayı çok harcayanların biraz düzenlemeler yapması, para konularında cimri olanların ise başkalarını da düşünme vakti olacak.

Bu yıl Satürn 17 Nisan- 6 Eylül arasında olacak bu durum sizin ikili ilişkiler alanınızda bazı zorluklara, yavaşlamalara ve bazı şeylerin tekrar değerlendirilmesi gerektiğine de işaret edecek. Yine ortak finans konularına, yatırımlarınıza ve bankalarla ilgili konular bu dönemde dikkat etmenizi, her şeyi iyi değerlendirmenizi ve iki kere düşünerek hareket etmenizi tavsiye ederim. İkili ilişkiler ve para alanında güzel gelişmelerin olduğu, harika bir yıl geçirmenizi dilerim!

ASLAN ve YÜKSELEN ASLAN:  İkili ilişkiler ve evlilik alanlarında büyük değişimler söz konusu olacak!

Aslan burçları için 2017 yılının Şubat ayından itibaren büyük değişimlerin tetikleri atıldı ve bu değişimler 2018 yılında da devam ediyor olacak. Her türlü ikili ilişkide dengelerin yerinden oynaması ve bazı değişimler söz konusu. Bunun içinde uzun vadeli ilişkiler ve evlilik durumları da söz konusu. Eğer uzun süredir ilişkiler alanında sorunlar yaşıyorsanız bu yıl bazı çözümler geleceği ve değişimlerin yaşanacağı yıl olacak ilişkilere bakış açınızı değiştirmeniz ya da ilişkiler alanında yaptığınız hataları düzeltmeniz size yepyeni kapılar açacaktır. Evlilik ve bunun akabinde sağlam olmayan ilişkilerin bitişi bu yıl söz konusu olabilir. Yine ortaklıklar da bu kapsamda olacak, birebir çalıştığınız partner olarak gördüğünüz kişilerle olan ilişkilerinizde de değişimler söz konusu olabilir. Bu konulardaki değişimlerin tetiklenmesi için iki önemli zaman dilimi Şubat sonu ve Ağustos ayı sonrasındaki dönem olacak.

Şans gezegeni Jüpiter’in Akrep burcunda 2018 Kasım ayına kadar yapacağı seyahat sizin ev, aile ve gayrimenkul alanlarınızı etkileyecek. Bu alanlarda bazı şanslı gelişmeler yaşanabilir, ev almak istediniz ama bir türlü kısmet olmadı ise tam istediğiniz gibi bir yeri istediğiniz fiyata bulabilirsiniz yine bu konularda aileden destekler almanız da söz konusu. Yine elinizdeki gayrimenkulleri satarken de daha değerli satışlar yapmanız ve kazançlar elde etmeniz söz konusu. Ailenizden gelen bazı sorunlu alanların şifalanması için ise iyi bir yıl, özellikle babanız ile ilgili problemli durumlar varsa bu durumlar bu yıl çözülebilir. Bu konuların özellikle gündeme geleceği dönem ise Jüpiter gezegeninin geri, hareket yapacağı 8 Mart ile 10 Temmuz arası olacak, bu dönemde eskiden olan sorunlu konular önünüze gelebilir.

Bu yıl biraz sizi zorlayacak alanı çalışma alanınız ve sağlık konuları olacak. Çalıştığınız yerde bir yeniden yapılanma olabilir ve sizin de değişen şartlara uyum sağlamanız gerekebilir. Ocak ayı bu konuların gündeme gelmesi açısından önemli bir ay olacak. Yine iş değiştirmeniz ve bu iş yerinde çok yoğun bir çalışma temposuna girmeniz gerekebilir. Sizi zorlayacak bir yönetici ya da takım arkadaşı olabilir bu dönemde. Bir şeyleri sabırla yapılandırabileceğiniz bir yıldasınız. Yine sağlık konularında kalıtsal bir hastalık ortaya çıkabilir ve onunla biraz uğraşmanız gerekebilir, yine ara ara vücudunuzu zayıf düşürecek durumlar olabilir ama bunlar sadece sizi daha kuvvetli kılacak şeyler olacak. Sağlık kontrollerinizi ihmal etmeyin bu yıl.

Venüs’ün geri gideceği 5 Ekim ile 16 Kasım arasındaki dönem ilişkiler açısından önemli olacak, geçmişten gelen bazı sorunların gündeme gelebileceği bir dönem olacak. Bu dönemde yeni bir ilişkiye başlamak çok iyi bir fikir olmayabilir. Yine bu dönem sizin kariyer ve parasal konularınız açısından da önemli olacak. Bu dönemde karşınıza gelecek fırsatlara dikkat edin, bilmediğiniz bazı durumlar olabilir. Yine bu dönemde hem iş hem de para girişimleri yaparken dikkatli olun. Önünüze güzel fırsatların çıkacağı harika bir yıl dilerim…

BAŞAK & YÜKSELEN BAŞAK: İçinizdeki gücü keşfedeceğiniz önemli bir yıldasınız!

Başak burçları bu yıl daha içsel şeyler yaşıyor olacaklar, kendileri ve kendilerine inançları sorgulanıyor olacak. Önünüzde bazı durumlar ve engeller çıkabilir hayatta, genelde bu durumları zihni ile çözmeye alışık olan Başaklar bir çözüm yolu bulamayıp umutsuzluğa kapılabilirler, hatta bu durum kendilerine olan inançlarını bile sarsabilir. Zaman zaman istediğim şey olmayacak, hiçbirşey yolunda gitmiyor diyebilirler ama aslında her şey olması gerektiği gibi oluyor sevgili Başaklar! Hayata inancınızın sorgulanacağı bir yıl aynı zamanda kendi içinizdeki gücü bulmanız içinde önemli bir yıl. Liderliği ele alıp, cesaretle kuvvetli olduğunuzu bildiğiniz alanlarda yapmak istediğiniz işlere girişin, hayat önünüze zamanı geldiğinde gerekli kapıları açıyor olacak. Şubat ve Ağustos ayları sizin bu alanlarda test edilebileceğiniz zamanlar olacak, yine bu yıl bazı sağlık konuları da gündeme gelebilir.

Şans gezegeni Jüpiter sizin akrabalar, kısa seyahatler ve anlaşmaları anlatan alanınızdan geçiyor olacak. Bu yılın destek alanı kardeşleriniz ve kardeş gibi yakın olduğunuz arkadaşlarınız tarafından olacak. Yine birçok kısa seyahat yapmanız ve bu seyahatlerde tanıştığınız kişilerin hayatınıza ve işinize katkısı olması da söz konusu olacak. Ayrıca sizin için önemli olan bir sözleşme de bu yıl imzalanabilir. Özellikle Nisan – Mayıs ayları iş alanında yaşanacak gelişmeler açısından önemli olacak.

Yılın hem zorlu hem de fırsatlara açık alanı ise hobi olarak yapılan işler, sanatsal işler ve aşk alanı olacak. Bu yıl hayatınıza kalıcı olacak bir ilişki girebilir, bunun için özellikle 19 Şubat –  19 Mart arası önemli bir dönem olacak. Yine eğer evli iseniz ve bir çocuk istiyorsanız bu yıl çocuk sahibi olabilirsiniz. Yine çocuklarının yoğun eğitim programı dolayısı ile bu alana odaklanması gereken Başaklarda olacak. Hobi olarak yaptığınız veya çok önemsemediğiniz bir iş sizin için ana iş alanı olabilir bu yıl. Birisi sizden bir şey yapmanızı rica edebilir ve yaptığınız bu işin beğenilmesi sonucu başka birçok talep gelebilir. Bu tür fırsatlara açık olun, özellikle Ocak ayı bu tür fırsatlar açısından önemli olacak.

Burç yöneticiniz Merkür bu yıl 3 kez geri harekette olacak, biliyorsunuz bu dönemde yeni işler ve girişimler yapmak çok tavsiye edilmezken elinizdeki işlerin üstünden geçmek veya kaçmış olarak düşündüğünüz fırsatların geri gelmesi de söz konusu olabiliyor. Dikkatli olmanız gereken bu dönemler, 22 Mart  – 15 Nisan, 26 Temmuz  – 19 Ağustos, 17 Kasım  – 6 Aralık arası olacak. Yine Venüs’ün geri harekette olacağı 5 Ekim – 16 Kasım arası da ilişkiler açısından dikkatli olmak gereken bir dönem olacak. İlişkilerde bazı çözülmesi gereken konuların gündeme gelebileceği, eskiden olan sorunların üzerinden geçilebileceği bir dönem olacak, yeni ilişkiler başlanması ve evlilik ise bu dönemde tavsiye edilmez! Şanslı gelişmelerin yaşandığı ve hayata inancınızın arttığı güzel bir yıl olmasını dilerim…

TERAZİ ve YÜKSELEN TERAZİ: Parasal konular ve aşk konularında çeşitli şanslar var Teraziler için!

Bu yıl parasal konularda çeşitli şanslar ve genişleme fırsatları söz konusu olacak özellikle yükselen Teraziler için. İş değişimi ile daha çok para kazanmanız söz konusu olabileceği gibi, işinizde gelişmeler yaşamanız ve çeşitli fırsat kapıları açılması söz konusu olacak. Dikkat edilmesi gereken taraf bazı harcamalarında beraberinde gelmesi, harcamalarınızı kontrol etmekte zorlanma, beklenmedik harcamaların olması ve bütçenizi aşarak bazı harcamaları yapmanız olacak. Ayrıca fırsatların farkına varmakta bu dönemde önemli olacak, sahip olduğunuz şeylerin değerlenmesi ve daha çok kazanç elde etmeniz için iyi bir yıl.

BU yılın değişime en açık alanı ise aşk ve sosyal çevre konuları olacak. Aşk hayatınızda bazı değişimler yaşanabilir birisi hayatınızdan çıkabilir veya beklemediğiniz anda birisi hayatınıza gelebilir. Özellikle Şubat sonu ve Ağustos sonrasındaki dönem bu konuların tetikleneceği dönem olacak. Yine yeni bir hobi edinmeniz ve bunun sonrasında yaptığınız işten vazgeçerek bu alana yönelmeniz de bu yıl söz konusu olabilir. Çocuklar ile ilgili alanda çok aktif olacak bu yıl, bir bebek haberi alabilirsiniz, çocuğu olanlar için ise onların hayatında yaşanacak değişimlerin sizi etkilemesi söz konusu.

Yılın hem biraz zorlu hem de yapılandırma gerektiren alanı ise ev, aile ve gayrimenkul konuları olacak. Satürn’ün bu alandan geçişi 2,5 yıl kadar sürecek ve bu süreç Ocak ayı itibari ile başlıyor olacak. Bu alandan geçen Satürn öncelikle evli ve sorunları olan Terazilerin (özellikle yükseleni Terazi olanlar) ayrılmaları için zemin hazırlayabilir, yine bekar olanların ise bir ev kurmaları ve evlenmeleri için bu transit ciddi bir tetik sağlayabilir. Yaşadığınız yerde değişim, ev alımı- satımı konuları bu yılın gündeminde olacak. Aileniz ile bazı sorunlar ve bunun sonrasında bir yapılandırma dönemi yaşanabilir. Yaşadığınız yer ve sahip olduğunu şeyleri geliştirmek için önemli bir tetik olacak. Ev veya arsa alımı için uğraşabilirsiniz bu yıl.

Burcunuzun yöneticisi Venüs 5 Ekim – 16 Kasım arasında geri gidiyor olacak bu dönemde hem ikili ilişkiler alanında dikkatli olmak gerekecekken yine sizin burç yöneticiniz olduğundan hayatınızın tüm alanlarında bazı gecikmelere ve sorunlara yol açabilir. Bu dönemde eski işlerin ve konuların üzerinden geçmek mantıklı olacaktır, yeni başlangıçlar için bu dönemi kullanmamak gerekir. Hayrınıza olan güzel gelişmelerin olduğu, mutlu ve huzurlu bir yıl dilerim…

AKREP & YÜKSELEN AKREP: Bu yılın en şanslı burçlarından birisi sizsiniz, değişimler sizi bekliyor!

Şans, bolluk ve bereket gezegeni Jüpiter bu yıl burcunuzdan geçiyor olacak ve bu etki 12 yılda bir burcunuza gelecek bir etki olduğundan evet sizin için şanslı bir yıldasınız. Bu yıl doğum günü zamanından başlayıp seneye Kasım ayına kadar bu etki devam ediyor olacak. Kendinizi ön plana çıkarmak, yapmak istediğiniz işlerde ilerlemek için birçok fırsat çıkacak karşınıza. Bu fırsatları anlamak için evrenle iletişimde olmalısınız, isteklerinizi dinleyen bir melek sürekli etrafınızda gibi düşünün, belki de uzun yıllardır dilediğiniz şeyler yolunuza gelecektir ama sizin de bu fırsatları fark etmeniz lazım. Mesela hep istediğiniz bir yere gitmeniz, hep istediğiniz bir eğitim için gerekli paranın ve zamanın size gelmesi söz konusu olabilir. Değişimin olacağı en önemli alanlar ise kariyer ve ev alanınız olacak. Geçen yıldan bu yana tetiklenen bu alanlar hali hazırda değişime açılmış olabilir bu yılda bu etki devam ediyor olacak. Daha keyif alarak yapacağınız bir iş, daha yüksek bir pozisyon ya da iş yerinizde çeşitli fırsatların önünüze gelmesi bu yılda mümkün olabilir. Yine eviniz ve yaşadığınız yerde bazı değişimler yaşayabilirsiniz, bulunduğunuz yerden başka bir yere taşınma veya yeni bir ev alma söz konusu olabilir.

Satürn bu yıl sizin daha çok iletişim alanınızdan ilerleyecek o yüzden bu etkiden en az etkilenen burçlardan birisi de siz olacaksınız. Bu yıl önemli bir anlaşmaya imza atabilirsiniz. Yine eğer eğitim konuları gündeminizde ise bir eğitime başlamanız söz konusu olacakken bu sizin için biraz zorlu bir süreç olabilir. Kardeşleriniz ve akrabalarınız ise biraz sorunlu etkilere açık, aile içinde bazı sorunlu durumlar oluşabilir ya da sizin kardeşleriniz veya kuzenlerinizle ilgilenmeniz gerekebilir.

Akrepler en kuvvetli burçlardan biridir, dayanıklıdır, azimlidir ve hırslıdır ama dikkat etmeleri gereken en büyük şey kolayca rekabete girebilmeleridir ve bu rekabette kendilerini kaybetmeleri. Jüpiter gezegeninin burcunuzdan geçtiğini söylemiştim bu gezegen aynı zamanda bazı şeyleri büyütebilir ve abartabilir. O yüzden bu yıl abartılı harcamalardan, fazla iddialı söylemlerden ve girişimlerden, hırstan, kinden ve haksız rekabetten uzak durmalısınız. Jüpiter bir nevi niyet sınavı da yapar ve niyetinize göre bazı şeyleri karşınıza getirir. Eğer etrafınızdakilere karşı oyunlar oynayan, ayağını kaydırmaya çalışan, kendinizi koruma altına almak için olmadık şeyler yapan bir şekilde ilerlerseniz ne yazık ki bu yıl o şanslar size aynı şekilde şanssızlık olarak yansıyabilir. Oyunu adil oynamak şart bu yıl. Önünüze harika gelişmelerin geleceği, dileklerinizin bir bir gerçekleşeceği güzel bir yıl olması dileği ile…

YAY & YÜKSELEN YAY: Yaylar için dinlenme ve parasal konuları yapılandırma yılı!

Yay burcunda seyahatine devam eden Satürn gezegeni Aralık ayı itibari ile bu seyahatini bitirdi ve geçtiğimiz 2,5 yıllık süreçte hayatlarında birçok alanda hem zorladı hem de bu alanları yapılandırdı. Özellikle yükselen Yaylar birçok değişim yaşadılar, iş değişimi, ev değişimi, evlenme, yeni iş kurma ve bunları yaparken zorlu süreçlerden geçmek söz konusu oldu. Tabiiki bu durumlar Yayların hem kendilerini geliştirmeleri hem de değiştirmeleri için çeşitli fırsatlar yarattı. Bakış açıları büyük ölçüde değişti, farkındalıkları arttı ve belki de artık zorluklara zorluk olarak bakmak yerine gelişim fırsatı olarak bakmaya başladılar. Şimdi ise Satürn gezegeni özellikle yükselen Yayların parasal konularını anlatan alana geçti, bu da demek oluyor ki parasal konularda dersler alma zamanı, bu konuları yapılandırma ve hatta sonunda parayı değerlendirmek için yeni yollar bulma zamanı.

Bu etki de 2,5 yıl kadar devam edecek, Oğlak burcunda ilerleyen Satürn paraya çok değer vermeyen Yaylara bir şeyler alma merakı verebilir. Parayı iyi kullanamayan Yaylara ise bazı derslerle bunun nasıl kullanacağını de öğretebilir. Parasal konularda zaman zaman zorlanma, gelirde kısıtlanma getirebilecekken en doğru tanımlama tabiri ise parasal konuları yapılandırır olacaktır. Eğer borcunuz varsa bunları yapılandırmanız, ya da bir borca girerek bir şeyler almanız ama bu sebeplerden parayı idareli kullanmaya çalışmanız söz konusu. En zorlu yıl 2018 yılı olacak, 2018 yılının sonunda bu durumlarla baş etmeyi öğrenmiş olmanız mümkün ya da evrenden daha çok yardım geliyor olacak diyelim.

Bu yılın değişime açık alanları ise, eğitim konuları, uzaklarla ilgili olan konular, yurtdışı ile bağlantılı konular olacak. Yerleşiminizde bir değişim olabilir, çeşitli eğitim konuları gündeminize gelebilir ya da yurtdışı ile bağlantılı işler yapmaya da başlayabilirsiniz. Kalmak ve gitmek, bulunduğunuz yerle ilgili seçimler yapmak söz konusu olacak. Bu etki 2017’nin ikinci yarısından itibaren aktif oldu o yüzden hali hazırda gündeminize gelmiş olabilir bu konular. Yine yapacağınız bazı seyahatler bu yıl sizin için önemli olabilir. Şubat ve Ağustos ayları bu yılın bu konularda kritik zamanları olacak.

Şans gezegeni Jüpiter Akrep burcundan geçiyor, özellikle yükselen Yayların son derece karanlık bir alanından geçiyor, Jüpiter hem şans hem de şifa getiren etkiler içerir. Bu yıl bazı hastalıklar gündeminize gelebileceği gibi bunları şifalandırırken daha güçlenebilirsiniz. Yine şans konuları beklemediğiniz yerlerden, uzaklardan, bilmediğiniz hatta tanımadığınız kişilerden gelebilir. Tabii bilmediğiniz arkanızdan işler çeviren kişilerin olması da söz konusu bu dönemde ama size zarar vermeleri biraz zor olacak. Yine bilinçaltınızdaki korkular, kendinizi eksik hissettiğiniz alanlar, başarısız olduğunuzu düşündüğünüz konular da gündeme gelebilir, ne de olsa Jüpiter bu konuları şifalandırmak isteyecek, o yüzden bu yıl problem olarak ortaya çıkacak konulara dikkat etmek gerekecek bu konular aslında artık çözüm isteyen konular olacak. Çeşitli şifa ve bilinçaltı çalışmaları için son derece güzel bir yıl olacak. Kendilerinden yeni bir ben doğuran Yaylar artık rahat bir nefes alabilirler, genel olarak problemleri bu yıl kendileri ile olacak Yayların. Beklemediğiniz fırsatların pat diye karşınıza geldiği, güzel gelişmelerin yaşandığı harika bir yıl dilerim…

OĞLAK & YÜKSELEN OĞLAK: Sil baştan başlamak gerek bazen!

Oğlak burçları bu yıldan itibaren gelecek 2,5 yıllık süreçte büyük değişimler yaşayacaklar, hayatlarında pek çok şey aynı kalmayabilir Oğlakların. Yay burçları bu süreçten geçti pek alışık olmadıkları disipline, hayatlarını yapılandırmaya ve zorluklara maruz kaldılar ama Satürn’ün etkisine alışık olmadıklarından sizden daha çok zorlandılar. Oğlak burcunun yöneticisi Satürn olduğundan aslında bu etki Oğlaklara daha kolay gelecek ve bir şeyleri yapılandırmaları kolay olacak. Zor olan taraf ise Oğlakların değişimi pek sevmemeleri ve Satürn’ün hayatınızda sağlam olmayan şeyleri yıkarak yenilemeye çalışması olacak. Her bitiş bir başlangıçtır ama tabiî ki bu bitişler sizi üzüyor da olacak. O yüzden sağlam olmayan ilişkiler, işler, arkadaşlıklar bu yılda bitebilir. Yerine ise zamanla yenileri geliyor olacak tabiî. Sizin için fırsat olan alan ise, hayatınızda yolundan gitmeyen veya hoşunuza gitmeyen şeyler varsa bunların hepsinin yenilenecek olması. Bu transit 2,5 yıl sonra bittiğinde geriye dönüp bakıp neler değişmiş şaşırabilirsiniz. Kurallarınızdan ve hayata sınırlı bakış açınızdan, kafanızda oluşturduğunuz kalıplaşmış düşüncelerden ödün vermeniz gerekiyor olacak.

Parasal konularda da büyük değişimler yaşanacak bu yıl, parayı kazanma şekliniz değişebilir, ortak bir iş kurabilirsiniz ve bankalarla ilgili konular son derece gündeminizde olabilir. Bu etki aslında 2017 yılının ikinci yarısından itibaren etkinleşti o yüzden bazı değişimler oluşmaya başlamış olabilir bu 2018 yılında devam edecek. Yine iş değişiklikleri ya da parasal konularda bazı idare edilmesi gereken durumlar oluşabilir, Şubat ve Ağustos sonrası bu değişimlerin aktif olacağı 2 zaman dilimi olacak. Burç yöneticinizin burcunuzda geri hareket yapacağı 17 Nisan ile 6 Eylül arasında ise geçmişten gelen konular, sorunlar ve durumlar ilginizi isteyebilir ve ilerlemekte zorlanabilirsiniz.

Aslında Satürn’ün burcunuzdan geçmesi ile yaratacağı zorlu etkinin en büyük yardımcısı hayaller, umutlar, arkadaşlar ve sosyal çevrenizi anlatan alandan şans gezegeni Jüpiter’in geçmesi olacak. Yeni çevrelere girmeniz, yeni ve önemli insanlar tanımanız söz konusu olacak. Arkadaşlarınızdan büyük destekler görmeniz de söz konusu olacak. Ayrıca hep hayal kurduğunuz şeyleri yapmanız için fırsatlar çıkaracak karşınıza, mesela ev – iş arasında gidip gelen bunalmış bir insansanız belki işten çıkartılacaksınız güzel bir tazminat alacaksınız ve hep yapmak istediğiniz bir tatile gitmek ya da bir eğitime katılmak için zaman ve parasal destek bulacaksınız. Mutsuz evliliği olanlar da bu yıl ayrılıp kendilerini farklı aktivitelere odaklayabilirler ve hayatları açısından önemli bir yıl yaşayabilirler. Büyük ve önemli değişimler kapınızda olacak bu yıl sevgili Oğlaklar bu değişimleri korkulacak bir şey olarak görmek yerine yenilenmek için fırsatlar olarak görmenizin size büyük yardımı olacak. Biliyorum maddi –manevi güvencede olmayı seviyorsunuz ama hayatın dinamiği de değişimde yatıyor. Güzel değişimlerin ve şansların yolunuza geleceği, harika bir yıl dilerim.

  • KOVA & YÜKSELEN KOVA: Evlilik, ikili ilişkiler alanı değişime çok açık olacak!

En entelektüel burçlardan olan Kovalar için de değişim kapıda olacak bu yıl, güzel olan Kovaların değişime ve yeniliklere açık olması, bu yüzden bu yıl size çeşitli fırsatlarla gelecek. Geçen yıl Şubat ayından itibaren burcunuzda gerçekleşmeye başlayan tutulmalar değişimin ilk tetiklerini attı, hayatınızda hem sorun, hem de değişim yaşadığınız alanlar bu sene de gündemde olacak. Özellikle yükselen Kovalar için ikili ilişkiler ve evlilik alanı son derece aktif olacak. Bu yıl hayatınızla ilgili önemli gelişmeler açısından en önemli dönem Şubat ve Ağustos ayı ve sonrası olacak. Bitişler ve akabinde yeni başlangıçlar yaşanabilir ikili ilişkiler alanında. Bu hem uzun vadeli bir ilişki, evlilik veya ortaklık olabilir.

Bu yılın (aslında önümüzdeki 2 yılın) en mücadeleli alanı ise Satürn’ün Oğlak burcundan geçişi olacak, bu geçiş sizi çok daha içsel bir alandan etkileyecek ama bu durum sizden yeni bir siz yaratabilecek kapasiteye de sahip olacak. Bu geçiş sizin bilinçaltınızı, kimi zaman sağlığınızı, korkularınızı tetikleyecek, fazla kurallı olduğunuz alanlar, kendinizle ilgili yüzleşmeniz gereken şeyler tek tek önünüze gelecek. Alt yapıda olan ama farkında olmadığınız korkular tetiklenebilir, kimi zaman kimseyle konuşmadan yalnız kalmak isteyebilirsiniz, bu durumun yoğunluğu Oğlak burcunda gezegeniniz bulunması ile alakalı olacak. Mesela burcunuz Oğlak, yükseleniniz Kova ise birçok değişim yaşayabilirsiniz ve bu değişimler sizin kontrolünüzde olmayabilir. Yine bu yıl dikkatli olmanız gereken en önemli konulardan birisi arkanızdan iş çeviren kişiler olacak, bu hem iş hem de özel hayatınızda olabilir ve bunların farkında olmayabilirsiniz. Uyanık olmanız ve tanımadığınız kişilere hemen güvenmemeniz önemli olacak. Özellikle otorite konumundaki kişilerin ve devlet kurumları ile alakalı kişilerin size zorluklar çıkarması ve sizden bir şeyler saklamaları mümkün dikkatli olun!

Jüpiter’in Akrep burcundan geçişi özellikle sizin kariyer alanızı etkiliyor olacak, bu durum iki türlü çalışabilir, birincisi sizi istemediğiniz bir işten özgürleştirebilir ve hayatta hep yapmak istediğiniz bir alana yönlendirebilir. İkincisi ise yine birilerinin sizin arkanızdan çevirdiği işler dolayısı ile hem iş hem de ikili ilişkiler alanında bazı sonlanmalara sebep olabilir. İyi olan ise bitmesi gereken şey bitiyor olacak ve yerine daha iyisinin gelmesi önümüzdeki Kasım ayına kadar mümkün olacak. Kariyer alanında fazla açılıp, fazla iyimserlik ile bazı işlere girişip dağılmamaya dikkat edin. Eğer güzel bir strateji yaratırsanız kariyer alanında güzel gelişmeler elde etmeye açık olacaksınız. İyi araştırma yapmak ve sezgilerinizi kullanmanın önemli olacağı bir yıl.

Burç yöneticiniz Satürn’ün geri harekette olacağı 17 Nisan – 6 Eylül arasında geçmişten gelen konular gündeminizde olabilir, yine eskiye ve eski işlere dönmek ve bazı düzenlemeler yapmakta söz konusu olabilir. Kaçtı sandığınız fırsatlar bu dönemde tekrar karşınıza gelebilir. Eskilerin üzerinden geçmek için iyi bir zaman dilimi iken yeni işlere başlamaya ve hayatınız açısından önemli adımları atarken acele etmemeye dikkat edin. Güzel gelişmelerin olduğu bir yıl dilerim.

BALIK & YÜKSELEN BALIK: Yeni maceralara atılma vakti! Kalmak mı, gitmek mi?

Balık burçlarının şans alanı bu yıl için uzaklarla alakalı, farklı yerlere gitmek, yeni yerler keşfetmek hem entelektüel anlamda katkıda bulanacak hem de spritüel gelişimlerine. Birçok yurtdışı seyahat yapmak söz konusu olabilir bu yıl, yine bulunduğunuz yerden uzak bir yere taşınmakta, yurtdışı ile yapılan işler veya yabancı bir firma ile çalışmaya başlamakta söz konusu. Hukuksal konularda ilgi alanınızda olacak eğer haksızlığa uğradıysanız bu yıl hukuk konularında destekli bir yılda olacaksınız ve iyi sonuçlar alabilirsiniz. Her zaman niyet önemli derim yazılarımda eğer haksızlık yapan siz iseniz de karşılığını aynı şekilde bulmanız söz konusu. Jüpiter’in bulunduğu alan abartıya açık olur o yüzden bu yıl özellikle bu evin konularında abartılardan kaçınmak önemli, yani çok istediğiniz bir yere gitmek için bütçenizi zorlamak ya da başka birilerinin seyahatini ödemek gibi. Eğer yurtdışında yakınlarınız ya da arkadaşlarınız da varsa onlardan da güzel destekler gelebilir bu yıl size. Ayrıca birçok eğitim almanız ve kendinizi de geliştirmeniz söz konusu olacak, yine aldığınız eğitimlerle eğitim vermeye de başlayabilirsiniz.

Yılın biraz daha zorlu alanına bakarsak sürekli yazdığım gibi bizi biraz sınavlardan geçiren Satürn gezegeni Aralık ayı sonu itibari ile Yay burcundan çıkıp, Oğlak burcuna geçiş yaptı son 2,5 yıldır kariyer konularında sizi hem zorlayan hem de yapılandıran Satürn şimdi hayalleriniz ve umutlarınızı anlatan alanda ilerleyecek. Bu alan aynı zamanda arkadaş çevremiz ve sosyalliğimiz ile alakalıdır da. BU durum bir çevre değişimi yaratabilir, uzun zamandır yakın arkadaş olarak gördüğünüz kişileri sorgulamanıza ve hatta hayatınızdan çıkarmanıza da, gitmesi gerekenler hayatınızdan gidiyor olacak. Belki bir yer değişimi sonrası yeni çevreye alışmanız ve yeni arkadaşlar edinmeniz anlamına da gelebilir, özellikle yükselen Balıklar için bu etki çok aktif olacak. Ulaşmak istediğiniz ya da hep hayal ettiğiniz şeylere ulaşabilmeniz için bir taraftan harekete geçmek isteyebilir bir yandan da bazı şartlar dolayısı ile engellenebilirsiniz. Ne kadar azimli olduğunuz ve o şeyi ne kadar istediğiniz Satürn’ün sınav konuları arasında olacak. İstiyorsunuz ve hep söylüyorsunuz ama gerekli hazırlıkları yaptınız mı? Maddi ve manevi olarak hazır mısınız, bu yılın soruları arasında olacak.

Geçen yıldan bu yana Kova – Aslan aksında olan tutulmalar ise hem iş alanınızda bazı değişimler yaratmış olabilir hem de biraz sağlık konularında sizi etkilemiş olabilir. Yine bu durum sizi biraz daha hayatın karanlık yanına çekip dönem dönem iç sıkılmaları ve çaresiz hissetme de verebilir. Arkanızdan çevrilen işler ve bilinçaltınızdaki korkular, değer problemleri de ara ara ortaya çıkabilir. Bu yılın en önemli dönemli Şubat sonu ve Ağustos sonrası olacak. Bu dönemlerde bazı bilmediğiniz konuların ortaya çıkışları da söz konusu olabilir.

Yılın genelinde en büyük değişim kendinizle ilgili olacak, kendinize olan inancınız, yapmak istedikleriniz ve onları ne kadar yapmak istediğiniz sorgulanıyor olacak. Şans alanınız ise yeni fikirlere kendinizi açmak, akışta kalmak, hayata inancınıza sıkı sıkı tutunmak olacak. Uzaklar, hukuksal konular, seyahatler ve eğitim ile ilgili alanlar ise şans alanları arasında olacak. Burç yöneticiniz Jüpiter’in geri harekette olacağı 8 Mart – 10 Temmuz arasında eski konular, şanslar gündeme gelebilir ve kaçtı sandığınız şansları tekrar yakalayabilirsiniz. Yeni işlere girişirken ise bu dönemde daha dikkatli olmak gerekir. 2018’in size daha çok sevgi, farkındalık ve huzur getirmesini dilerim, iyi yıllar!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir