Güliz Kına Astroloji

Astroloji, Burçlar, Aylık Burç Yorumları, Astroloji Danışmanlığı, gökyüzü, gezegenler, yıldızlar, astrology, astrolojidanışmanlığı, yıllıkyorumlar

Çarşamba

8

Ocak 2020

0

YORUMLAR

Satürn – Plüton Kavuşumu! Büyük değişim vakti!

Yazar , Kategori Astroloji

43337 zac durant 302752.1200w.tn

2020 yılı yazımda bahsettiğim önemli ve kritik dönemler var hem dünya açısından hem ülkeler hem de para piyasalarına etkisi açısından. Şimdi o dönemlerin ilkinden geçiyoruz o da Satürn – Plüton kavuşumu! Ocak ayı zaten hepimizin hayatlarında önemli olacak sebebi de tutulmalar ve büyük gezegen temaslarının gündemde olması. Şimdi bu kavuşumun açılımına gelirsek…

Satürn eski şeylerle alakalıdır, yaşlılık, eski sistemler, geleneksel inançlar, hayatta kalma gücümüz ve birşeyleri yapılandırmayı anlatırken bir yandan da sınırlamalar ile de alakalıdır. Satürn (Kronos) zaman Tanrısıdır, sistemlerle ve döngülerle alakalıdır. Satürn aynı zamanda ne ekersek onu biçeriz mantığını anlatır o yüzden de karma ile direkt alakalıdır ve haritalardan buraya getirilen karmaları bulmak içinde kullanılır. Haritalarımızda oturduğu alanda uğraşacağız ve öğreneceğiz demektir e ne de olsa en büyük öğretmen!

Plüton ise (mitolojide Hades) yer altı tanrısı olarak bilinir, yıkıcı güç ile ilişkilendirilir, bulunduğu devrin niteliklerini de simgeler ki keşfedildiği 1930 yılı civarında Amerika büyük bir kriz içinde, dünyada birçok yerde diktatörler devri vardı (Hitler v.b). Plüton toplu ölümlerle, büyük yıkımlarla, depremlerle de alakalıdır.

Şimdi gelelim bu ikilinin ender yaşanan kavuşumuna en son 1982 yılında yan yana gelen ikili 2001 yılında da karşı karşıya gelmişti ki bu dönemlere de büyük olaylar denk geliyor. Şimdi Oğlak burcunda yan yana gelen bu ikilinin mesajı nedir? Bu hem dünya açısından, hem de bireysel anlamda büyük bir değişimi anlatıyor. En aktif olacağı gün 12 Ocak olacak ama etkisi 5 Ocak itibari ile başlamıştı zaten!

Dünya açısından bakıldığında, büyük güçlerde değişim, bu güçler arasında kapışmalar, savaşlar, toplu ölümler, yıkılan sistemler, değişen güç durumları ve güç savaşları anlamında geliyor ki hali hazırda etkisini göstermeye başladı. Akrep burcunun yöneticisi Mars savaş ve güç mücadelesi ile alakalıdır, Plüton Akrep burcunun bir diğer yöneticisidir ve Mars’ın üst oktavıdır. Dünyada olan gelişmelere iyi niyet göndermek ve izlemek dışında birşeyler yapamadığımıza göre biz kendi bireysel hayatlarımıza bakalım.

Son 1,5 yıldır aslında hayat hepimizde değişimler yapmaya çalışıyor, artık eski düşünüşler, katı kurallar ve insanın potansiyelini kısıtlayan fikirler ve döngülerin bitme zamanı. Herkes ufak ya da büyük bir uyanışta, hepimiz doğaya, hayvanlara daha duyarlı olmaya çalışıyoruz ve bu hayatta yemek, içmek, çalışmak dışında farklı birşeylerin, enerjilerin de olduğunun farkındayız. İşte şimdi bu döngülerde değişmemekte ısrar edenler, bildiğini okumaya çalışanlar olay bazında şeyler yaşayarak ve krizlerle uyanış yaşayacaklar. Bazen kayıplar, trajediler insanın farkındalığını ve uyanışını en hızlandıran şeylerdir ne yazık ki. Yine Satürn’ün Karmik döngülerle alakalı olmasından dolayı hem bireysel hem de ülkeler bazında karmanın tecellisi mümkün olacak. Yani yaptığınızın ettiğinizin sonuçlarını görmek, değişmek için gerekiyorsa bir kırılım yaşamak ve o değişimi yapmak gereği olacaktır.

Etrafımda sürekli duyduğum bu sömürü sistemindeki işte çalışmak istemiyorum, ben artık böyle devam etmek istemiyorum ve birçok kişi bu döngüden nasıl çıkarım, nasıl değişirim diye danışmanlığa geliyor. Şimdi bu kavuşumun Yengeç burcundaki tutulma ile de geldiğini düşünürsek mesaj daha derin ve daha diplerde. Ne yazık ki son günlerde hem kendimizle hem de sevdiklerimizle sınanıyoruz. Anne – çocuk ilişkileri, çocukluk yaraları, kadın olmakla ilgili hem toplumsal hem de kişisel endişeler ve korkular aktif. Bugün markete uğradım, oradaki kızın yüzü çok asıktı, hastamısın dedim yok keyifsizim dedi, ne oldu dediğimde yanındaki arkadaşı, ona onunla ilgili birşey söyledim oda 2 gündür kendine gelemedi dedi. Açıklaması aslında kendini düzeltmesi için söylemiştim ama morali bozuldu dedi. (tabi nasıl söylediği de önemlide) Bende dedim ki bu bilgiye bozuluyorsan mutlaka içinde bir yerde bir yaraya dokunuyordur, çünkü içimizde saklı bir yara varsa onu acıtır keyfimiz kaçar ama bizde karşılığı olmayan bir bilgi yani o alanda tamsak saçmalıyor der geçeriz. Aslında tam da tutulmanın konusu ile alakalı bir örnek, söylediği her neyse muhtemelen aileden, çocukluğundan gelen ve kendini eksik hissettiği bir alandı ve canını acıttı. Aslında bu bir mesaj ama alabilirse, yani bu alanı gör, üzerinde çalış, kabullen ve iyileştir diyor. Yani bugünlerde hepimizde ufak ya da büyük bu gibi durumlar var. Katı sistemler ve düzenlere ciddi bir başkaldırı var, insanlar sigortasız çalıştırılıyorsa ses çıkarıyorlar ki her zaman çıkarmalıydılar aslında, fazla mesai ücreti ödemeyen firmalar ses çıkaran insanlar sayesinde ödemeye başladı, işte düzenler ve sistemler böyle böyle değişecek.

Yani hem dünya hem Türkiye / Ortadoğu hem de bireysel anlamda bir değişim yılı, bu yüzden esnek olmak, kendinizle ilgili değişim alanlarını keşfetmek ve üzerinde çalışmak size iyi gelecektir. Bu yazının yazılma sebebi ise yandık – bittik demeniz için değil, dönemi anlamanız ve hayatın size verdiği mesajları takip edebilmeniz içindir. Dünya ve ülkeler her zaman büyük krizlerden ve değişimlerden geçerler, bunun sebebi insanlığın gelişim yolu ile alakalıdır, şimdi de zamanda bir geçiş yapıyoruz ve yeni bir döneme geçiyoruz ki bu geçişin yılı da 2020. Olan herşey hayırdır bazen biz görmesekte, bu dönemi geçirirken niyetiniz varsa kendinizi ve önünüzdeki sınav alanlarını anlamaya çalışın ki astroloji en güzel rehberdir. Onun dışında da felaket senaryolarına fazla kendinizi kaptırmadan toplumun ve insanlığın iyiliğine birşeyler yapın. 2020 yılında önemli dönemleri yazdığım ve önceden yayınladığım bir yazımı buraya koyuyurum diğer önemli ayları da görmeniz için, Bir önemli diğer değişim tetikleyici Uranüs’ün bugünlerde düz harekete dönmeye başlaması da etkin onu da okumak isterseniz link burada! sevgiyle kalın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir